Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Thursday, September 8, 2011

Serbu Gereja - Dah Terang Lagi Bersuluh laaa..

demo DNA pun UMNO sanggup.. inikan pulak nak set up.....wakakaka!


Sejak dari awal isu Serbu gereja ni timbul teman dah terfikir..
Media menghalakan seluruh flash dan lensanya ke batang tubuh Dr Hassan Ali dan seterusnya menarik sama PAS dalam isu ini!
Tidak ada usaha yang serius untuk bertanyakan direct kepada JAIS dan Pengerusinya sendiri!

Terfikir teman ini adakah 'setting up' yang cuba membuat kekacauan dan isu agama?
Biasalaaa.. siapa lagi yang suka guna isu agama dan kaum untuk tarik sokongan orang?

hehehehe

sendiri mau ingat laaaa!

budakbalun 08092011

Khalid: Pengerusi Mais belakangi MB, reaksi cetus banyak soalan

September 08, 2011

KUALA LUMPUR, 8 Sept — Khalid Samad berkata reaksi Pengerusi Majlis Agama Islam Selangor (Mais) Datuk Setia Mohamad Adzib Mohd Isa mengenai satu pertemuan dengan pertubuhan-pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Islam menimbulkan banyak persoalan termasuk sama ada agensi itu telah bertindak membelakangi Menteri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim.

“(Sekarang) Pengerusi Mais sudah memberi penjelasan, mengakui bahawa memang ada satu pertemuan. Jadi, sekarang ia menimbulkan banyak soalan . . . sama ada ia satu pertemuan rasmi atau tidak rasmi, apakah ia membelakangkan Menteri Besar sebagai ketua pentadbiran kerajaan negeri,” kata Ahli Parlimen Shah Alam ini kepada The Malaysian Insider.

1 comments:

PenganutPAS said...

adakah tindakan JAIS dianggap menyerbu gereja walaupun pihak JAIS menungu dipintu pagar hampir sejam sebelum dibenarkan masuk.

soalnya pihak mana dan siapa yang menyalahkan dr. hassan ali . yang mengkritik hassan ali iaitu exco agama dari pas adalah khalid samad . alasan yang khalid guna ialah tindakan tersebut mencemarkan imej islam kerana TIADA aktiviti murtad berlaku pada masa tu . khalid yang tidak bincang dengan hasan ali dan jais sebelum membuat kritikan.

Khalid samad tak perlulah menyalahkan pihak lain . muhasabah diri , tengok balik adalah tindakannya sebelum ini membantu atau tidak membantu PAS menarik lebih ramai sokongan pengundi atas pagar ??