Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Thursday, September 15, 2011

Jom Lancar BERSIH 3.0! Tunggu Apa lagi!

Auntie mesti setuju!!!


Apa tunggu lagi?
Takkan nak kena kalah teruk di PRU 13 baru sibuk-sibuk nak bising?
Takkan dah kena kencing baru nak mengamuk..
Mengamuk-mengamuk pun tetap hancing beb!

Kali ni...
Jangan demo start jam 2 abis jam 5..
Kali start jam 8 pagi Sabtu.. Abis jam 5 petang ahad!
Ataupun tiada habisnya sampai SPR isytiharkan terima semua tuntutan!

Apa macam? Ada bran?

KL Tungguuuuuuuu!!
budakbalun 14092011

PAS persoal SPR buang 10,000 pengundi kes ‘IC palsu’

September 14, 2011

KUALA LUMPUR, 14 Sept – Dewan Pemuda PAS pusat mendakwa Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) telah membuang lebih 10,000 nama dalam daftar pemilih badan itu yang dikaitkan dengan kes ‘MyKad’ palsu dalam tempoh dua bulan lalu.

Pengerusi Pemulihan Demokrasi dan Mobilisasi Dewan Pemuda PAS pusat Suhaizan Kaiat berkata, perkara itu telah dikesan pihaknya yang kini giat mengenal pasti kepincangan dalam daftar pemilih selepas isu warga negara asing didaftar sebagai pengundi.

Kata beliau, pihaknya telah mengenal pasti lebih 10,000 kes kad pengenalan palsu dalam daftar pemilih SPR melalui kajian dibuat, namun mendapati ia telah dibuang selepas melakukan semakan terbaru.

Tambah Suhaizan, SPR tidak mempunyai kuasa untuk membuang nama-nama dalam daftar pemilih selepas tempoh bantahan tamat walaupun terdapat keraguan.

“Kita ada rekod SPR, setiap parti politik boleh membeli maklumat daripada SPR, daripada senarai pengundi ini kajian dibuat, kita kaji yang mana kita mencari nama dan nombor kad pengenalan yang sama, hasilnya adalah apa yang kita dedahkan selama ini.

“Lebih daripada 10,000 nama telah dikeluarkan dalam tempoh dua bulan data ini dikeluarkan... peraturan mana yang SPR guna untuk buang data ini, nama-mana ini telah digazetkan... macam mana dengan mudah SPR buang, SPR sepatutnya buang sebelum ia digazetkan iaitu semasa daftar pemilih dipamerkan sekiranya ada bantahan,” katanya pada sidang media di ibu pejabat PAS di sini.

Jelas beliau, terlalu mudah untuk SPR mengeluarkan data yang salah tanpa mengikut peraturan yang ditetapkan. -Minsider

2 comments:

Anonymous said...

nak bikin panas lagi tak...?? apa kata blog2 anti UMNGOK post kan lagu negaraku versi inggeris. lagu asal yg malaysia ciplak buat lagu kebangsaan. baru lagi panas...

budakbalun said...

hahahaa....