Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Wednesday, September 29, 2010

Khairy Jamaludin - Wira Buruh Bergaji Rendah!!!

KJ - Siapalah aku disisinya! wakakakak!


teman tak pasti ada tak si KJ ni bawak isu 'Gaji Minimum' ni ke Parlimen..
Selaku ahli parlimen daripada Bn yang pastinya akan diberi ruang seluas-luasnya oleh Speaker Yang Mulia.. Apalah perlunya dia nak memekak atas forum awam?

Nak cari modal publisiti murahan ke?

Oh ya! lupa pulak.. dia bukan ahli Kabinet Dapur Najib..
Setiausaha Kementerian pun tak layak!!!
Aduyaiii!! Kesian menantu abah!

sunsnake 28092010

Gaji minimum: Pemuda BN, MTUC berganding cari ‘semangat politik’

KUALA LUMPUR, 28 Sept – Pemuda Barisan Nasional (BN) bergandingan dengan Kongres Kesatuan Sekerja Malaysia (MTUC) – dilihat julung kali menjalin kerjasama – menganjurkan forum umum gaji minimum bagi mencari kata sepakat yang boleh memanfaatkan kira-kira lima juta pekerja berpendapatan rendah.

Bagaimanapun kedua-dua ikatan politik dan pertubuhan bukan kerajaan ini menolak daripada melihat kerjasama itu dari sudut politik menjelang pilihan raya umum ke-13, tetapi yakin boleh memberi “tekanan politik” agar dasar gaji minimum meliputi semua sektor pekerjaan menjadi kenyataan.

Penganalisis melihat jumlah pekerja itu sebagai komponen yang signifikan dalam daftar pengundi yang boleh mencecah 12 juta orang menjelang pilihan raya umum ke-13.

Kedua-dua wakil MTUC dan Pemuda BN sudah mengadakan perbincangan minggu lalu mengenai kerjasama bersejarah ini.

Pemuda BN mewakili komponen 13 parti politik manakakala MTUC pula mempunyai sekitar 140 kesatuan gabungan yang aktif mewakili 500,000 ahli.

“Nampaknya, kami dan MTUC mempunyai kesamaan dalam matlamat dalam isu ini.

“Jadi, kami harap dapat menghasilkan tekanan politik untuk memastikan gaji minimum diperkenalkan,” kata Ketua Pemuda BN Khairy Jamaluddin ketika dihubungi The Malaysian Insider.

Berita Penuh

0 comments: