Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Friday, April 30, 2010

UMNO tidak adil kepada kamekk!!!

Wakakakaka!
Usahkan dalam hal yang halal..
Dalam hal yang haram lagikan UMNO nie menipu!!

Elok la tu.. Penyamun tipu perompak!

Kesian sebenarnya teman dengan orang asal ni..
Mereka la yang paling malang kena tipu dalam hak-hak mereka..
Tapi bila time pilihanraya...
Mereka jugaklah yang UMNO-BN harapkan untuk menambah mahupun memenangkan majoriti!

Teman dan rakan-rakan PAS Hulu Selangor ni kerap melawat dan menyantuni kampung-kampung Orang Asal di Kawasan ni tapi malangnya dalam PRK baru-baru ni..
Kapusss!!! semua jadi mabuk duit! dan akhirnya kes macam nilah yang berlaku...
kesiannn..

sunsnake 30042010

Pengundi tak puas hati buat laporan polis

Beberapa pengundi Hulu Selangor yang tidak puas hati hari ini membuat laporan polis berhubung pengagihan wang tunai yang didakwa tidak setara dalam pilihan raya kecil parlimen itu Ahad lalu.


Ditemui di ibu pejabat polis di Kuala Kubu Bharu, wakil pengundi itu, Othman Moin berkata seramai 10 Orang Asli dari pelbagai kawasan di parlimen tersebut telah membuat laporan polis tersebut.

"Hari ini mereka berada di sini kerana tidak berpuashati dengan cara pengagihan wang tunai diuruskan... aduan mereka menyentuh pelbagai perkara," kata Othman (kanan, berjaket).

Beliau menambah, ada dari kalangan mereka kecewa apabila wang tunai untuk mengundi pihak tertentu seperti yang diarahkan tidak ditunaikan dan ada juga datang ke situ kerana mereka diugut.

Othman memberitahu terdapat 10 laporan polis dibuat. Bagaimanapun hanya seorang sahaja yang kelihatan memegang salinan laporan polis itu.

Menurut Chambah Mohamad, 53, dari Kampung Orang Asli di Serendah pula, pihak pengurusan pengundian di kampungnya menjanjikan wang tunai sejumlah RM100 setiap orang selepas mengundi.

Malaysiakini

0 comments: