Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Sunday, April 18, 2010

PRK Hulu Selangor (76) Sambutan Hangat Cina untuk Anwar dan Nizar!

Alhamdulillah, teman bersama Ketua Pemuda PAS Hulu Selangor dan juga seorang sahabat dapat singgah walaupun lewat 30 minit di Masjid Kalumpang untuk solat Maghrib. Ngam-ngam kami sampai Imam pun bagi salam! aduhh!! Namun dalam hati teman.. macam kenai je suara Imam tu..

Betullah! rupa-rupanya DS Nizar yang jadi Imam! Aduhh lagi sekali!! Teman tak tau la nak cakap.. sejak MB teman ni dijatuhkan dek UMNO Bajingan, sampai sekarang bila dapat bertemu mata dengan beliau kompom! teman akan rasa sebak! Di Bukit Gantang dulu.. tiap kali ada cina dan india yang turut bersorak dan memberikan respons yang baik waktu merayu undi di hari pengundian, pun teman akan rasa sebak.. itulah 'aura' beliau yang dah meresap dalam hati teman kott??

Oklah, rupanya DS Nizar ada ceramah di Majlis Makan Malam bersama penduduk Kampung Sejantung, Kalumpang kira-kira 500m dari Masjid tersebut. Patutlah on the way ke masjid tadi teman lihat berpuluh-puluh orang Cina dok mengibarkan bendera PKR, DAP dan PAS kat simpang kampung tu.. rupanya dok tunggu Nizar datang!! Allahuakbar!

Teman dan sahabat ke Markaz Pemuda PAS UPU Kalumpang dahulu untuk set-up sound system sebelum bergerak ke Kampung Sejantung tersebut untuk menyaksikan majlis makan malam tersebut. Frust! sampai-sampai je Nizar dah habis berucap dan pengacara baru je jemput DS Anwar berucap.. layannn.. sedikit rakaman peristiwa...


Segak pulak nampak Pak Sheikh dress cenggini...

DS Nizar, berbaju batik biru di meja hadapan.

Antara penduduk kampung yang hadir.. makanan simple je.. tadak makan busat punyeerr!
suasana di luar dewan.. ratusan lagi terpaksa berdiri diluar dewan wehhh!!

Haaa.. kan teman dah kabo!

Tepukan sokongan mengiringi DS Anwar yang terpaksa bergegas ke lokasi ceramah lain!


sunsnake 17042010

0 comments: