Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Monday, February 22, 2010

Dimana UMNO sesuai dikuburkan?
UMNO ajak berdebat?? Tuiihh!

Geli urat perut teman bila baca yang Pemuda UMNO Pulau Pinang
ajak Lim Guan Eng berdebat!!
Woit!! Korang suruh bekas Ketua Pemuda UMNO Malaysia yang lembut macam pondan tu Hishamuddin jawab pelawaan debat bekas Ketua Pemuda PAS Salehuddin Ayub dulu!!

Dah sampai jadi bekas Ketua pemuda parti dahh dua-duanya.. Hishamuddin boleh pulak buat-buat lupa??

Teman dah naik hilang ayat dah nak gambarkan betapa terdesak, haru-biru, kelam-kabut, mati akal, hilang punca dah UMNO sekarang ni.. Agaknya macam tu la bila diambang sakaratul maut ye?

Serba tak kena! By the way? dimana nak dikuburkan UMNO ni nanti?
InsyaAllah.. semoga mereka kembali ke jalan yang lurus..

sunsnake 22022010

Tolak debat - DPMMPP, Umno dianggap bacul
Feb 22, 10 5:59pm
Tindakan Pemuda Umno Pulau Pinang dan Dewan Perniagaan Melayu Malaysia cawangan negeri itu (DPMMPP) yang menolak Debat Perdana Rakyat 2010 dianggap sebagai pengecut.

Sebaliknya kumpulan itu menuntut untuk hanya berdebat dengan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng berhubung isu dakwaan peminggiran orang Melayu-Islam.

Menurut Setiausaha, Angkatan Muda Keadilan Pulau Pinang (AMKPP), Syed Mikael Rizal Aidid (kiri), alasan demi alasan yang diberikan oleh DPMMPP dan Pemuda Umno adalah mesej jelas mereka gentar dengan kebenaran.

“Sindiran Yang Dipertua DPMM Pulau Pinang, Rizal Faris Mohideen yang mengatakan dia tidak melayan cabaran dari 'ikan bilis' dan ejekan Norman Zahalan yang menuduh Pemuda Pakatan Rakyat Pulau Pinang seperti 'kuda tunggangan' Ketua Menteri, semakin menampakkan siapa diri mereka yang sebenarnya,” katanya.

Syed Mikael berkata Debat Perdana Rakyat 2010 anjuran Sekretariat Muafakat Pemuda Pakatan Rakyat Pulau Pinang yang bertajuk “Isu Melayu-Islam Pulau Pinang : Antara Provokasi & Kebenaran” adalah ruang yang terbaik kepada semua pihak memperjelaskan isu berkenaan.

“Jika mereka (DPMMPP dan Umno benar-benar mahu menjadi pejuang isu-isu rakyat di Pulau Pinang, ini peluang mereka.

“Bermula pada hari ini (22 Februari 2010) kami memberikan tempoh selama seminggu kepada mereka untuk mengumpul bahan debat dan seterusnya menyahut cabaran. Kemuncak kebenaran yang dinantikan oleh seluruh rakyat Pulau Pinang adalah di Debat Perdana Rakyat 7 Mac ini, di Seberang Jaya,” tambah Syed Mikael lagi.

Beliau juga menasihatkan golongan itu supaya tidak berlagak 'jaguh' di sebalik alasan lapuk yang dikeluarkan tetapi 'menikus' bila berhadapan dengan rakyat.

Menurut Syed Mikael lagi AMKPP bersama-sama dengan Pemuda Sosialis DAP dan Dewan Pemuda PAS menasihatkan DPMM-GPMS-UMNO supaya tidak bacul dan segera menyahut cabaran debat berkenaan.

“Buktikan anda adalah anak jantan dan bukan bacul. Jadilah 'juara rakyat' di saat rakyat memerlukannya, dan bukan hanya menjadi 'juara rakyat',” katanya.

sumber-malaysiakini

0 comments: