Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Wednesday, January 20, 2010

Buruklah Najib Tanpa Israel!


Masih ingat lagi dengan pendedahan suatu ketika dahulu?
Disaat Seluruh Dunia mengutuk kezaliman dan kebiadapan Israel terhadap Palestin,
Dengan jelas dan nyata UMNO menerima kehadiran pasukan Kriket Israel atas nama semangat kesukanan!! Dia lupa atas semangat 'keyahudian' Israel membunuh rakyat Palestin!

Lepas tu timbul pulak isu Kerajaan Malaysia melantik Solomon Smith Barneys iaitu sebuah syarikat penasihat kewangan bagi Kerajaan Malaysia dan Saaichi & Saaichi sebagai Penasihat politik kerajaan suatu ketika dahulu. Kedua-dua syarikat penasihat tersebut adalah kepunyaan Yahudi!

Dan kini UMNO meneruskan lagi keakraban mereka dengan Israel...

UMNO...hmmm.. Dulu..Kini..Selamanya.. Karut!
sunsnake 20.01.2010

Perunding Imej Najib adalah Israel

Jan 19th, 2010

APCO Worlwide, sebuah syarikat yang di bayar oleh Perdana Menteri untuk meningkatkan imej beliau yang semakin luntur, didakwa menawarkan perkhidmatan yang serupa kepada diktator dan pemimpin-pemimpin korup diseluruh dunia, demikian menurut The Times Of India.

Akhbar terkemuka tersebut baru-baru ini melaporkan, selain daripada Najib, syarikat yang berpengkalan di Washington itu juga memberikan perkhidmatan kepada Diktator Nigeria, Sani Abacha dan Presiden seumur hidup Kazakhstan, Nursultan Abishuly Nazarbayev.

Pelanggan-pelanggan APCO juga termasuk jutawan Mikhail Khodorkovsky, yang merupakan seorang pemimpin muda dari Parti Komunis Rusia dan mempunyai kaitan dengan mafia.

The Times of India juga melancarkan siasatan terhadap APCO Worlwide selepas mendapati Ketua Menteri Gujarat, Narendra Modi juga merupakan pelanggan syarikat tersebut.

Narendra didakwa menjadi penyebab kepada pergaduhan ugama pada Februari 2002, dimana 1,000 terbunuh, majoritinya orang-orang Islam. Kerajaan Negeri Gujarat membayar APCO Worldwide untuk memulihkan imej Narendra, dengan bayaran sebanyak US$25,000 sebulan.

“Walaupun perkhidmatan APCO tiga kali lebih mahal dari firma-firma PR yang lain, APCO dipilih kerana ia mempunyai ramai ahli-ahli Democrat dan Republican yang berkhidmat sebagai perunding.

Kerajaan Malaysia dipercayaai telah memilih APCO dengan kontrak bernilai RM20 juta sebaik saja Najib menjadi Perdana Menteri.

Sejak ditubuhkan pada tahun 1984, APCO Worldwide merupakan syarikat komunikasi global dengan jaringan ke 25 ibukota ternama di dunia. Pelanggan mereka termasuk kerajaan, syarikat-syarikat korporat, pertubuhan industri dan agensi-agensi yang tidak berasaskan keuntungan.

APCO Worldwide telah pun mempunyai pejabat di Kuala Lumpur pada 1 September 2009 selepas perjanjian yang ditandatangani dengan kerajaan Najib.

Diantara penasihat utama APCO ialah pakar-pakar yang pernah berkhidmat dengan rejim Zionis Israel. Mereka termasuk Shimon Shein, bekas duta Israel ke Jerman. Itamar Rabinovich, bekas Duta Israel ke US dan Doron Bergerbest-Eilon, bekas Ketua Agensi Keselamatan Israel.

Diterjemah dari artikel asal di Free Malaysia Today.

0 comments: